Lectuur

Er zijn twee leuke en erg leesbare boeken verschenen toen Le Droit Humain in 2004 100 jaar bestond in Nederland. Beide boekjes zijn niet zo heel moeilijk te vinden.

Eén boek heet “Echo & Ego” en is geschreven door Jacqueline Beckers. Beckers geeft wat geschiedenis van Le Droit Humain, wat geschiedenis in Nederland. Verder staan er teksten in die ze schreef voor het tijdschrift van Le Droit Humain, anekdotes en overdenkingen. Beckers is een bij tijd en wijle kritische denker, ook tegenover haar eigen organisatie, en je krijgt een idee van wat haar bezig houdt en hoe ze de Vrijmetselarij beleeft.

Het andere boek is geschreven door de (toenmalige?) archivaris van Le Droit Humain, Ank Engel, en heet “Broeders en Zusters”. Dit boek is meer historisch georiënteerd. Engel heeft oude stukken verzameld en schetst zo de geschiedenis van Le Droit Humain in Nederland.

[edit 8/1/2016] Inmiddels kun je bovenaan via het tabblad ‘literatuur’ naar een overzicht van interessante boeken komen.[/edit]

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *