Vrouwenvrijmetselarij in Nederland

In Nederland hebben we op dit moment geen Vrijmetselarij voor alleen vrouwen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld België en Frankrijk waar deze tak van sport vrij groot is.

Momenteel wordt er gewerkt aan de oprichting van een of meerdere loges onder het Vrouwengrootoosten van België. Zo worden er informatie bijeenkomsten gehouden in Den Bosch. Kijk hier voor meer informatie.

Wat ik wel een vreemd vind, is dat de Vita Feminea Textura al jaren werkzaam is in Den Bosch, dus waarom zou er gekozen zijn voor deze stad? De Weefsters (VFT) werken vergelijkbaar met de Vrijmetselarij, maar dan met weef- in plaats van bouwsymboliek, maar een vrouwenloge lijkt me toch wel in dezelfde vijver te vissen.

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.