Open comparitie Bergen Op Zoom 18/3

BERGEN OP ZOOM – oudste vereniging Bergen op Zoom, Vrijmetselaarsloge L`Inséparable, gaat 250e jaar in.

Vrijdag 18 maart is iedereen welkom in het Bergen op Zoomse Logegebouw bij een open ‘comparitie’, een gedachtewisseling, vanaf 19:30 aan de Engelsestraat 30.

Vrijmetselaarsloge L’Inséparable werd in 1767 opgericht door de Zwitserse militair Frederik May, die zich daarna ook vestigde in Bergen op Zoom. Er is een landgoed naar hem genoemd, Meilust, en een straat draagt zijn naam. Op vele gebieden heeft deze Loge de basis gelegd voor o.a. een bibliotheek, peuter- en kleuteropvang en voedselvoorziening voor de armen.

Met de start van het jubileumjaar is ook een openbare bijeenkomst, waarin iedereen kan komen zien, horen en meemaken hoe vrijmetselaren bij elkaar komen en vooral: waar praten zij over.

Het logegebouw, een voormalige bankvestiging, is al jaren een rijksmonument. Men kant het gebouw bezichtigen en er is altijd iemand die iets kan vertellen over de geschiedenis, bouwstijl (naar de Amsterdamse School en Nieuwe Zakelijkheid) en vooral over vrijmetselarij.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *