Gemengde Vrijmetselarij in Groningen in oprichting

Gisteren kwam het volgende bericht binnen:

Voor degenen die willen meewerken aan de oprichting van een gemengde vrijmetselaars Loge in de gemeente Oldambt (Groningen) graag even een mail naar <adres verwijderd>. Ken je Meester Vrijmetselaren die hier open voor staan dan hoor ik het ook graag.

Johan

Dat zou (naast Fiat Lux in Leeuwarden) de tweede gemengde loge in het Noorden zijn. Het wordt niet de eerste gemengde loge in Groningen. In werd er in 1953 een loge De Hoeksteen opgericht onder Le Droit Humain. Deze heeft bestaan tot 2009.

Ook zou er een loge hebben bestaan met de naam In Verbondenheid Een die lijkt te hebben bestaan van 2009 tot 2015.

Meer informatie dan het bericht van Johan heb ik nog niet, dus of deze loge gaat werken (of wil gaan werken) onder een van de in Nederland actieve gemengde ordes of dat het een onafhankelijke loge wordt zoals de twee in de Randstad is mij nog niet bekend.

Zodra ik meer weet, zal ik het laten weten. Als Johan meer nieuws heeft: hou ons op de hoogte.

En natuurlijk, degenen die zich aangesproken voelen door deze oproep: neem contact op met Johan.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *