Meer licht

Rees_MoreLight_Julian Rees schreef eerder een prachtig boek over tableaus. Nu komt hij, samen met Darren Oriente-Bull met een boek over “Today’s Freemasonry for Men and Women“. Dit is overigens niet, zoals de auteurs beweren, het eerste Engelstalige boek over gemengde Vrijmetselarij.

Het is een klein boekje geworden van nog geen 140 pagina’s met vooral algemene informatie over Vrijmetselarij. Het boek lijkt gericht te zijn op mensen die niet (erg) bekend zijn met het onderwerp om ze ook meteen bekend te maken met andere vormen van Vrijmetselarij dan de meest bekende.

De auteurs vertellen wat over de geschiedenis, theorieën over de oorsprong, een beetje over wat er gebeurt tijdens de verschillende zittingen, enz. Na een tijdje volgt er wat informatie over moderne Vrijmetselarij om vervolgens wat te zeggen over de geschiedenis van de gemengde Vrijmetselarij. In dat deel vind je ook wat informatie over de Britse Federatie van Le Droit Humain.

Het is wel een aardig boekje, maar ook niet meer dan dat.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *