Website verhuisd, pas je verwijzingen aan

Zoals eerder bericht is WordPress.com de hoeveelheid advertenties op hun gratis websites aan het vergroten. Er wordt flink over geklaagd en WordPress reageert ook wel. Misschien wordt er ook wel iets aan gedaan, maar ik realiseerde me wel dat gebruik maken van een gratis service precies dit als nadeel heeft: degene van wie je de service afneemt trekt aan de touwtjes. Straks worden de advertenties terug aangepast naar aanvaardbare plaatsingen en hoeveelheden, maar komt er over een half jaar een nieuw idee boven drijven dat opeens wordt doorgevoerd.

Wat me bovendien opviel en irriteert, is dat ingelogde gebruikers op andere WordPress websites ook geen reclame krijgen. Dit riekt een beetje naar Facebook die je graag ingelogd houdt om je zo te kunnen blijven volgen en zo nog betere advertenties op je af kan schieten.

Nu kun je ook een betaalde WordPress.com pakken, voor € 4,- per maand, ben je van de advertenties af. Nu is het niet zo erg dat er in een website wat eigen geld gaat zitten, maar € 4,- per maand per website is toch wat te gortig, zeker omdat je voor € 2,- per jaar (bovenop een bestaand pakket, maar dat gaat ook niet over grote bedragen) iets kan knutselen waarmee een groot aantal websites kunnen worden beheerd. Daarom is de website overgezet naar een omgeving in eigen beheer.

Hiermee zijn de ‘sociale functionaliteiten’ van WordPress.com niet meer beschikbaar. Mensen gaan deze website niet vinden als ze WordPress.com doorzoeken, “volgen” gaat minder makkelijk en andere dingen kosten net wat meer werk, maar controle over de website en de afwezigheid van de idiote reclames zijn de wijziging wel waard.

Dus, pas je favoriet aan, als je de oude website volgde in de (WordPress) feed reader, vervang deze dan door de nieuwe feed en we gaan vrolijk verder op deze nieuwe plek.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *