Vrijmetselarij voor Vrouwen Nederland breidt uit.

Vrijmetselarij voor Vrouwen Nederland breidt uit. In 2[0]17 bleek dat er in Drenthe belangstelling is voor vrouwelijke vrijmetselarij. De mannenloge Moed en Volharding was zo goed om een verder onderzoek te stimuleren en te faciliteren. Er hebben diverse bijeenkomsten met belangstellende vrouwen plaatsgevonden, steeds door drie van de ‘goudse’ zusters begeleid.

Dat heeft geleid tot een vaste groep vrouwen die serieus willen meewerken aan het oprichten van een vrouwenloge in Assen. Het wordt een drukke maar inspirerende tijd, ook voor de leden van Loge De Waterspiegel. Voor nu is de groep zich met elkaar aan het voorbereiden voor de volgende stap. In september zal er weer een open dag zijn, waar nieuwe belangstellenden kunnen komen kennismaken.

Dit is te lezen op de website van de Goudse vrouwenloge De Waterspiegel. Dat is een uitbreiding van 50% van het aantal loges exclusief voor vrouwen! Met deze loge, krijgt vrouwen vrijmetselarij een mooie spreiding. Gouda voor de Randstad en omgeving, Den Bosch voor Zuid Nederland en Assen voor het (Noord-)Oosten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *