Een betere positie van de vrouwelijke vrijmetselaar

Deze tekst werd een uur geleden geplaatst in de Facebook groep:

Zoals eerder gemeld maakt de masculiene Orde van Vrijmetselaren zich internationaal sterk voor een betere positie van de vrouwelijke vrijmetselaar. Dat een vernieuwing daarvan tijd kost mag duidelijk zijn. Het gaat stapje voor stapje om verder te komen en niet te struikelen.

In het kader daarvan heeft Grootmeester van Eijk zich er voor ingezet om het onderwerp op de agenda te krijgen van het eerstvolgende Europese Grootmeesters Overleg in maart 2019 in Monaco. Dat is gelukt. Hij had zich eerder van de steun van Duitsland, Engeland en België overtuigd.

Er moet nu een notitie geschreven worden voor de besluitvorming. De notitie heet ‘Vrouw, regelmatigheid en erkenning’. Van die besluitvorming moet niet direct een revolutie worden verwacht. Zoals gezegd: stapje voor stapje. Dat het op nu op de agenda staat is al mooi.

Hetzelfde bericht is te vinden in meerdere Facebook groepen. Bedankt voor het nieuws Paul!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *