Lijst met loges in België

Een tijdje geleden heb ik een doorzoekbare lijst gemaakt met loges in Nederland. Met 52 loges is daar makkelijk iets van te maken. In België gaat het om bijna 170 loges, dat is andere koek! Dat is geen lijst om even doorheen te lopen. Ik heb getwijfeld of ik Franstalige loges moest opnemen, maar als je in een meertalige stad als Brussel zoekt, lijkt het me fijner te weten dat er loges zijn in het Frans dan het grootste deel van de loges niet te vinden.

In België zijn er maar weinig loges met een website. Dat maakt deze lijst minder ‘nuttig’ dan de Nederlandse, daar kun je meteen doorklikken voor meer informatie. Bovendien is het bijna onmogelijk om te controleren of de informatie een beetje klopt. De informatie over de grootste organisatie, Le Droit Humain, komt bijvoorbeeld van Wikipedia! Daarom een oproep aan de Vlamingen: zie je iets dat niet klopt of heb je iets aan te vullen: graag.

Ga hier naar de lijst.

3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *