Gemengde loge in Eindhoven

In Eindhoven bestond er al eerder een gemengde loge dan dat er een mannen-loge zat! Toch moet Eindhoven het al vele jaren stellen zonder gemengde loge. Le Droit Humain gaat hier verandering in aanbrengen, want er is een website gelanceerd van een loge Caleidoscoop die gaat werken onder Le Droit Humain. Op de website van Le Droit Humain zelf wordt de loge nog niet vermeld.

Eindhoven ligt midden in een grote cirkel met alleen gemengde loges aan de rand (Breda, Turnhout, Roermond, Utrecht). De meest dichtstbijzijnde Le Droit Humain loges zijn zelfs Maastricht, Dordrecht, Utrecht en Velp. Eindhoven is daarmee een logische plek. De loge lijkt te gaan werken in het Eindhovense ‘Maçonnieke verzamelgebouw’ aan de Potgieterstraat.

De website geeft (nog) niet aan hoe vaak en wanneer de loge samen gaat komen, maar de loge is dan ook nog in ontwikkeling. Op 12 september kun je wel al kennis gaan maken, want dan zijn leden aanwezig tijdens de Dag van de Vrijmetselarij.

Eind 2019 opende Le Droit Humain ook al een loge in Zeeland en timmert dus hard aan de weg in Zuid Nederland.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *