Grootoosten van België

Ik bedacht me dat ik helemaal ben vergeten om de grote verandering bij het GOB te vermelden op de website. Sinds februari 2020 heeft het GOB een andere organisatievorm waardoor er een mannen-federatie en een gemengde federatie is ontstaan onder het bestaande Grootoosten. In september 2021 vond de eerste inwijding van twee vrouwen plaats. Daar houdt mijn informatie wel zo’n beetje op.

Verder valt op de website het volgende te lezen:

Verandering van status
Op zondag 16 februari 2020, tijdens een historische, buitengewone algemene vergadering van alle afgevaardigden, stemde de Grootoosten van België met een meerderheid van 67% voor een wijziging van de statuten en het reglement. Vanaf dan wordt het GOB een confederatie die bestaat uit een mannenfederatie, een gemengde federatie en een vrouwenfederatie en dit na de installatie van de nieuwe administratieve commissie die zal worden verkozen zodra de voorwaarden zijn vervuld.

Heeft iemand enig idee hoe groot die gemengde en vrouwen federaties zijn en hoeveel vrouwen er ondertussen lid zijn van het GOB?

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.