Activiteiten

Hieronder zie je een lijst met activiteiten die interessant (kunnen) zijn voor mensen met een interesse in gemengde Vrijmetselarij, vrouwen Vrijmetselarij of Weefsters. Dit kan gaan om open dagen/avonden van loges, maar net zo goed een openbare activiteit van een niet gemengde, vrouwen- of Weefsters-loge, een lezing of een tentoonstelling.

Je kunt in de lijst zoeken op ‘soort’ bijeenkomst, orde en provincie.
Klik op de titels voor meer informatie.

Ontbreekt de open avond van jouw loge? Weet je van een openbare lezing met een Maçonniek thema? Meld het hier.

sep
26
ma
2022
Bijeenkomst voor belangstellenden @ De Waterspiegel (VMVV), Gouda
sep 26 @ 20:00
okt
21
vr
2022
Kennismaking vrouwelijke Vrijmetselarij @ logegebouw Haarlem
okt 21 @ 20:00
Sinds 2014 bestaat ook in Nederland vrijmetselarij voor vrouwen. Het kent dezelfde symbolen en rituelen zoals de mannen die gebruiken. In Haarlem is er een initiatief om een vrouwenloge op te richten.
Vrijdag 21 oktober is er een mogelijkheid om kennis te maken met de vrouwelijke vrijmetselarij. Een avond met informatie, een lezing en gesprek, georganiseerd door de werkgroep Vrijmetselarij voor Vrouwen Haarlem.
Het thema van een lezing tijdens deze avond is: ‘Symboliek als communicatiemiddel’.



Uiteraard kun je ook altijd terecht in de Vrijmetselaarsmusea van Den Haag (woensdag tot en met zondag) en Brussel (dinsdag tot en met zaterdag).

Zoals de rest van deze website, bevat het bovenstaande overzicht geen bijeenkomsten die alleen toegankelijk zijn voor (leden van) mannen-organisaties. Dit vanwege het simpele feit dat deze website zich alleen richt op vormen van Vrijmetselarij die open staat voor vrouwen om daar meer aandacht voor en informatie over te kunnen geven zonder dat deze wordt ondergesneeuwd door informatie over de andere veel grotere vorm van Vrijmetselarij.