Activiteiten

Hieronder zie je een lijst met activiteiten die interessant (kunnen) zijn voor mensen met een interesse in gemengde Vrijmetselarij, vrouwen Vrijmetselarij of Weefsters. Dit kan gaan om open dagen/avonden van loges, maar net zo goed een openbare activiteit van een niet gemengde, vrouwen- of Weefsters-loge, een lezing of een tentoonstelling.

Je kunt in de lijst zoeken op ‘soort’ bijeenkomst, orde en provincie.
Klik op de titels voor meer informatie.

Ontbreekt de open avond van jouw loge? Weet je van een openbare lezing met een Maçonniek thema? Meld het hier.

dec
8
do
2022
Open avond @ loge Georges Martin I (LDH) Den Haag
dec 8 @ 20:00 – 21:00
dec
10
za
2022
Athena Lezing: radicaal anders? @ Antwerpen
dec 10 @ 09:30 – 13:00

De Athena lezingen zijn een jaarlijkse serie lezingen voor “Vrijmetselaars al dan niet vergezeld door andere zoekende, kritische burgers” en vinden plaats in Antwerpen.

Klik hier voor meer informatie en informatie over hoe je aan te melden.

De Zes Adagio’s van Willem Pijper — Ed Spanjaard @ Vrijmetselarij Museum Den Haag
dec 10 @ 16:00 – 17:00
jan
9
ma
2023
Open avond @ werkgroep Leiden (VvV) Leiden
jan 9 @ 20:00

Op maandagavond 9 januari 2023 wordt er een open avond georganiseerd door Werkgroep Leiden, Steenschuur 6 te Leiden. Wilt u meer te weten komen over vrouwelijke vrijmetselarij in het algemeen en de werkgroep Leiden in het bijzonder? Meld u dan nu aan en wees welkom!

Kijk hier voor meer informtie en om je aan te melden.Uiteraard kun je ook altijd terecht in de Vrijmetselaarsmusea van Den Haag (woensdag tot en met zondag) en Brussel (dinsdag tot en met zaterdag).

Zoals de rest van deze website, bevat het bovenstaande overzicht geen bijeenkomsten die alleen toegankelijk zijn voor (leden van) mannen-organisaties. Dit vanwege het simpele feit dat deze website zich alleen richt op vormen van Vrijmetselarij die open staat voor vrouwen om daar meer aandacht voor en informatie over te kunnen geven zonder dat deze wordt ondergesneeuwd door informatie over de andere veel grotere vorm van Vrijmetselarij.