Activiteiten

Hieronder zie je een lijst met activiteiten die interessant (kunnen) zijn voor mensen met een interesse in gemengde Vrijmetselarij, vrouwen Vrijmetselarij of Weefsters. Dit kan gaan om open dagen/avonden van loges, maar net zo goed een openbare activiteit van een niet gemengde, vrouwen- of Weefsters-loge, een lezing of een tentoonstelling.

Je kunt in de lijst zoeken op ‘soort’ bijeenkomst, orde en provincie.
Klik op de titels voor meer informatie.

Ontbreekt de open avond van jouw loge? Weet je van een openbare lezing met een Maçonniek thema? Meld het hier.

sep
30
ma
2024
Conferentie Philippe Wolfers en de Vrijmetselarij @ Temple Beauté, Brussel
sep 30 @ 16:00
De serie van conferenties wordt in het Frans gegeven en neemt plaats in de maçonnieke tempel versierd in de Art Nouveau stijl in de Peterseliestraat. Philippe Wolfers (1858-1929) studeerde beeldhouwkunst aan de Académie royale des Beaux-Arts de Bruxelles voordat hij toetrad tot het goudsmidsatelier van zijn vader Louis Wolfers, die zelf vrijmetselaar was.
Kijk hier voor meer informatie en kaarten.
okt
11
vr
2024
Bezinningsweekend @ Groep Le Chemin in Wageningen
okt 11 @ 17:00 – okt 13 @ 18:00

Van vrijdagavond 11 oktober t/m zondag 13 oktober bent u als (ex)ingewijde welkom in Wageningen bij Nol in ’t Bosch. Meer informatie volgt.

Hou de website van de Groep Le Chemin in de gaten voor meer informatie en om je aan te melden.

okt
13
zo
2024
Koffie ochtend @ loge Vita Animo Concipere Est (OvW), Alkmaar
okt 13 @ 10:15 – 13:00

Loge Vita Animo Concipere Est organiseert regelmatig bijeenkomsten voor belangstellenden. Deze vinden plaats in het logegebouw in Alkmaar.
Een paar keer per jaar is er een koffieochtend, waarop leden van de Loge informatie geven over de Orde van Weefsters en we aan de hand van een thema met elkaar in gesprek gaan.
Daarnaast is er in het voor- en najaar een open loge-avond. Belangstellenden die zich na een informatiebijeenkomst verder willen oriënteren kunnen tijdens deze bijeenkomsten een loge-avond beleven (in aangepaste vorm).
Ook kunt u zich aanmelden voor een persoonlijk gesprek.

Koffieochtend op 13 oktober 2024
De eerstvolgende informatieve bijeenkomst van de Loge Vita Animo Concipere Est is op:

zondagochtend 13 oktober 2024

Ontvangst vanaf 10.15 uur.

Kijk op de website van de loge voor meer informatie en om je aan te melden.

nov
23
za
2024
Jubileumviering, ook voor belangstellenden @ loge Sophia Omnia Vincit (OvW), Bussum
nov 23 @ 12:00 – 19:00

Jubileumviering ook voor belangstellenden, nadere informatie volgt nog.

Hou de website van de loge in de gaten voor meer informatie.

nov
25
ma
2024
Conferentie Art Nouveau, Muziek en Vrijmetselarij @ Temple Beauté, Brussel
nov 25 @ 16:00

De serie van conferenties wordt in het Frans gegeven en neemt plaats in de maçonnieke tempel versierd in de Art Nouveau stijl in de Peterseliestraat. Op het einde van de 19de eeuw speelde muziek ook een rol in de Art Nouveau-beweging, die multidisciplinair gericht was. In dit opzicht was Brussel, na Manchester de meest geïndustrialiseerde stad ter wereld, een knooppunt voor de verspreiding van deze avant-gardistische stijl. Talrijke componisten en musici zijn lid van verschillende loges over de hele wereld, zoals Maurice Kufferath, directeur van het Munttheater, die verantwoordelijk is voor de verspreiding van de invloed van de muzikale creatie.

Kijk hier voor meer informatie en kaarten.Uiteraard kun je ook altijd terecht in de Vrijmetselaarsmusea van Den Haag (woensdag tot en met zondag) en Brussel (dinsdag tot en met zaterdag).

Zoals de rest van deze website, bevat het bovenstaande overzicht geen bijeenkomsten die alleen toegankelijk zijn voor (leden van) mannen-organisaties. Dit vanwege het simpele feit dat deze website zich alleen richt op vormen van Vrijmetselarij die open staat voor vrouwen om daar meer aandacht voor en informatie over te kunnen geven zonder dat deze wordt ondergesneeuwd door informatie over de andere veel grotere vorm van Vrijmetselarij.