Calendar

feb
6
ma
2023
Huiskamerbijeenkomst @ loge Ad Fontes (OvW), Zwolle
feb 6 @ 20:00

Op maandagavond 6 februari wordt er bij een van onze leden thuis (Zwolle) een huiskamerbijeenkomst georganiseerd. Belangstelling of vragen?

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden.

feb
8
wo
2023
Openbare Zoom lezing “Mitras en de Vrijmetselarij” @ loges La Liberté en Plato (N.G.G.V.) via Zoom
feb 8 @ 20:00

Welkom bij de virtuele Internetloge Plato La Liberté, onderdeel van de Nederlandse Grootloge der Gemengde Vrijmetselarij NGGV. Wij zijn de eerste Nederlandstalige internetloge en staan open voor alle Nederlandstalige leden van gerenommeerde maçonnieke organisaties waar ook ter wereld.

Het doel van internetloge Plato La Liberté is om voor Nederlandstalige Zusters en Broeders van alle gerenommeerde maçonnieke organisaties in Nederland en daarbuiten, de mogelijkheid te creëren om op laagdrempelige wijze en zonder reis-perikelen in het Nederlands te arbeiden met andere vrijmetselaren. Dit naast hun gewone maçonnieke arbeid in de eigen loge, of soms in plaats daarvan wanneer ziekte of reisafstanden, zoals vanwege verblijf in het buitenland, fysieke arbeid in een Nederlands logegebouw belemmeren.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

feb
12
zo
2023
Koffie ochtend @ loge Vita Animo Concipere Est (OvW), Alkmaar
feb 12 @ 10:15

We starten de bijeenkomst met een korte inleiding door één van onze leden met informatie over de Orde van Weefsters en de Loge Vita Animo Concipere Est te Alkmaar.
Vervolgens gaan wij aan de hand van een thema in gesprek en laten wij u daarmee iets van onze werkwijze zien. U kunt dan een beeld krijgen wat de Orde u kan bieden. Er is alle gelegenheid om uw vragen te stellen.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

feb
25
za
2023
Openbare lezing “De constitutie van Anderson en de geest van de vrijmetselarij” @ Reguliere Grootloge van België, Middentempel van de Koningsstraat 265, 1030 Brussel
feb 25 @ 10:30 – 13:00

Voordracht door Johan Temmerman

In deze bijdrage toetsen we de tekst van Anderson uit 1723 aan de geest van de vrijmetselarij. Een groot gedeelte van de Constitutions is gewijd aan ‘History’. Anderson presenteert een mythologische geschiedenis waarmee hij aanduidt dat de vrijmetselarij bestaat sinds het begin der tijden, te beginnen met de eerste mens Adam. Hoe kunnen we dit vandaag interpreteren?

Inschrijven voor 20.02.2023 voor deelname aan de maaltijd met opgave van het aantal personen en de keuze “vis” of “vlees” op het volgende emailadres : iapnsecret@compuserve.com

 

feb
27
ma
2023
Open avond @ loge De Waterspiegel (VVN) Gouda
feb 27 @ 19:30

Loge De Waterspiegel houdt weer een bijeenkomst voor belangstellende vrouwen. Zoals gebruikelijk is het programma divers. U krijgt informatie over het doel en de manier van werken van de vrijmetselarij. U kunt een impressie beleven van een kort ritueel. En natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en gesprek met leden.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

mrt
8
wo
2023
Avond voor belangstellenden @ loge Vita Vera (OvW), Velzen-Zuid
mrt 8 @ 19:15

Op een avond voor belangstellenden wordt gesproken over wat het lidmaatschap voor iemand kan betekenen; ook kan men ervaren hoe wij in de loge met elkaar omgaan en in gesprek gaan.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

mrt
16
do
2023
Open middag @ loge Panta Rhei (OvW), Velp
mrt 16 @ 13:00 – 14:30

Op 16 maart 2023 organiseren wij weer van 13:00 tot 14:30 uur een belangstellendenmiddag in ons Logegebouw

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

mrt
21
di
2023
Open avond @ loge La Bonne Espérance (LDH), Dordrecht
mrt 21 @ 19:30

Op 21 maart aanstaande organiseren we weer een open avond.

Vraagt u zich af of Vrijmetselarij iets voor u is? Of bent u benieuwd wat lidmaatschap anderen gebracht heeft? Wilt u meer weten over de internationale Orde “Le droit humain”, waaronder wij werken?  Hiervoor kunt u terecth op deze avond in ons logegebouw te Dordrecht!
Dinsdag 21 maart om 20:00u, inloop vanaf 19:30u
mrt
31
vr
2023
Open avond @ loge Delta (LDH), Delft
mrt 31 @ 19:30

Op 31 maart 2023 wordt er weer een open avond georganiseerd. Vanaf 19:30 uur bent u van harte welkom. Wij starten om 20:00 uur met een aantal voordrachten van onze leden en u kunt een kijkje nemen in onze Tempel waar wij onze rituele arbeid uitvoeren. Ook laten wij u graag kennismaken met het Compareren, een werkwijze die vrijmetselaren hanteren. Compareren houdt het zonder oordeel naast elkaar leggen van opvattingen en meningen in. Vertellen en uitleg geven worden afgewisseld met luisteren en vragen stellen.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

apr
20
do
2023
Open avond @ loge Georges Martin I, Den Haag
apr 20 @ 20:00

Onze Loge organiseert regelmatig een avond voor belangstellenden. Het programma biedt u volop gelegenheid kennis te maken met de Vrijmetselarij en onze gemengde Loge. Verschillende leden zullen een kort Bouwstuk houden, dat is een voordracht binnen de Vrijmetselarij. Met een programma in de Tempel laten we u zien op welke wijze en in welke sfeer wij samenkomen. Ook kunt u ons gebouw bekijken en natuurlijk is er ruimte voor uw vragen.​

De volgende avond voor belangstellenden zal plaatsvinden op 20 april 2023.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.