Vragen?

Ben je nog geen lid en heb je vragen over gemengde Vrijmetselarij, Vrijmetselarij voor vrouwen of Weefsters in Nederland en Nederlandstalig België, dan kun je lid worden van de Facebook groep die hoort bij deze website (zie ook het menu aan de rechter kant).

Uiteraard kunnen in die groep ook mensen die wel lid zijn (elkaar) vragen stellen, bijvoorbeeld als ze iets willen weten over een andere organisatie. Ook leden van organisaties die alleen mannen toelaten zijn van harte welkom om lid te worden, dit wel onder voorwaarde van een respectvolle benadering van de vormen van Vrijmetselarij die op deze website worden behandeld.

Delen van informatie over je loge of obediëntie mag ook, maar hou er rekening mee dat ook niet-leden lid kunnen zijn van de groep, dus gebruik geen jargon en deel geen bijeenkomsten die alleen voor Vrijmetselaren toegankelijk zijn (of geef dit duidelijk aan).


Buiten de Facebook groep, zijn er ook andere plekken waar je je licht kunt opsteken.

In februari 2018 is er een Facebook groep opgericht door (en voor) de Nederlandse federatie van Le Droit Humain en geïnteresseerden.

Aanvankelijk was er de hoop dat een forum op Reddit wat interactie tussen leden en geïnteresseerden zou opleveren. Dit blijkt niet het geval. De Nederlandstalige “sub-Reddit” blijft voor wat het is.
De Engelstalige subreddit r/comasonry blijft nog wel (even) in de lucht. Rond dezelfde tijd als de Nederlandstalige Facebook groep is gestart, is deze sub-Reddit van privé naar besloten gegaan om te zien of dat meer interesse oplevert (iedereen kan nu meelezen).

Verder kun je ook op Reddit terecht op r/freemasonry (regulier met veel anti-gemengde leden, dit is wel een actief forum en er komen regelmatig “irreguliere” Vrijmetselaren voorbij). Deze is ook in het Engels.